Абрикосові наливки: 5 рецептів приготування
Якщо у вас є достатньо абрикосових плодів, зробити наливку з абрикосів в домашніх умовах не викличе ніяких труднощів. Головна трудність для більшості - за яким рецептом її готувати, щоб отримати ароматний смачний напій з насиченим жовтим відтінком. Тут порадників немає, адже, як то кажуть, на смак і колір товаришів немає.
Рецепти наливок з абрикос
Ми розглянемо 5 найкращих рецептів абрикосової наливки для виготовлення в домашніх умовах. Для абрикосівки можна використовувати всі сорти абрикос. Головне, щоб вони були стиглі і якомога солодші.
Перший етап готування наливки - перебрати і помити плоди. Підгнилі варто обрізати або викинути.
Другий етап - видавити кісточки з плодів. Вони містять кислоту, яка має властивості викликати отруєння.
Рецепт класичної наливки з абрикос без горілки
Робиться без алкоголю способом природного бродіння. Напій виходить солодкуватий і помірно міцний.
Необхідні складові
- Абрикоси - 2 кг
- Цукор - 0,8 кг
- Вода - 0,25 л
Детальний процес виготовлення
- Фрукти розріжте на чотири частини.
- Цукор і воду доведіть до кипіння на маленькому вогні. Варити 2-4 хвилини.
- Абрикоси висипте в скляну 3-х літрову тару і залийте охолодженим сиропом. Шийку банки накрийте марлею.
- Залиште в темному приміщення (20-25 С) на 2-3 доби. Коли почнеться процес бродіння, марлю замініть гідрозатвором або проколеною в одному пальці медичною рукавичкою.
- Залишити до повного завершення бродіння (на 25-50 днів). Ознака закінчення бродильного процесу - здуті рукавички / відсутність виділення газу з гідрозатвору протягом декількох днів.
- Настій злити з осаду і відфільтрувати за допомогою марлі. М'якоть відіжміть. Рідину змішайте з основним настоєм.
- Домашню абрикосову наливку розлийте в тару і закупорте. Помістити в холодильник для охолодження. Зберігати можна 2 роки.
Увага! Якщо настій вийшов каламутним, витримайте 2-3 тижні, повторно злийте з осаду і профільтруйте через вату.
Подвійна абрикосова наливка без горілки
Складові:
- Абрикоси - 10 кг;
- Цукор - 1,5 кг;
- Вода - за потребою.
Покрокове приготування
Готується в два етапи
Крок перший:
- Фрукти порізати на четвертинки, додати кілограм цукру і перемішати.
- Висипати в скляну пляшку, заповнивши її на 2/3.
- Залийте холодною водою і поставте на сонці до початку бродіння. Обов'язково горловину накрийте марлею. Ємність регулярно повертайте. Це прискорить процес бродіння.
- Якщо вміст почав шипіти і піниться, накрийте бутель кришкою з гідрозатвором. Якщо його немає, підійде звичайна медична рукавичка, яку потрібно злегка проколоти. Накриту ємність переставте в темне тепле місце на 2 місяці.
- Вміст має повністю пробродити. Після цього процідіть через марлю, розлийте по скляних пляшках і закупорьте. Зберігати потрібно в погребі чи холодильнику.
Крок другий:
- З води і цукру зваріть сироп.
- Заповніть банку невіжатою абрикосовою масою на 2/3 і залийте цукровим сиропом.
- Ємність поставте на сонці, накривши її марлею і час від часу повертаючи.
- Коли вміст заграє, марлю замініть кришкою з гідрозатвором чи гумовою рукавичкою, проколеною в одному місці.
- Поставте в тепле темне при кімнатній температурі (18-25 °C) до повного припинення бродіння.
- Процідіть і відіжміть м'якоть після чого зцідіть рідину і додайте до першого настою.
- Помістіть в темне сухе місце на 2-4 тижні.
- Профільтруйте і розлийте в пляшки. Закупорте і помістіть в прохолодне місце ще на 60 днів.
Наливка з абрикосів на горілці
Складові
- Абрикосові плоди - 2 кг
- Горілка - 1 л
- Цукор - за смаком
- Кориця - 1-2 щіпки
- Гвоздика - 2-3 шт.
Покрокове виготовлення
- Плоди поріжте часточками.
- З 1/3 кісточок видаліть ядра і подрібніть. Додайте до абрикосів і перемішайте. Пересипьте в скляну пляшку заповнивши її на половину.
- Додайте корицю, гвоздику і залийте горілкою, щоб складові, повністю були покриті. Якщо алкоголю недостатньо, обсяг потрібно збільшити.
- Витримати 20 діб в темному приміщенні (t 20-25 градусів).
- Злийте настій з осаду і додайте цукор.
- Розливати бажано в скляні пляшки і герметично закривати. Тримати в прохолодному місці.
- Для отримання більш густої консистенції, готування можна продовжити. Для цього м'якоть засипають цукром з розрахунком 1:1. Накрийте кришкою і поставте в темне прохолодне місце на «відпочинок» на 30 днів.
- Після цього м'якоть відіжміть. Отриманий сік додайте до першої наливки і ретельно перемішайте. Добре відфільтруйте і повторно розлийте в чисті ємності. Для дозрівання поставте в холодне приміщення. Тримати приблизно місяць.
Абрикосова наливка на самогоні
Складові
- Абрикоси - 2 кг
- Самогон - 1 л
- Цукор - за смаком
- Кориця - 2 щіпки
- Гвоздика - 2-3 шт
Рецепт готування такий же як і для абрикосової наливки на горілці. Тільки замінюється самогоном міцністю 50 градусів. За якістю напій виходить таким же добротним, але міцнішим.
А якщо хочете додати родзинку, половину плодів абрикоса можна замінити сливою раннього врожаю. Змішаний смак і аромат вийде по-своєму вишуканим і оригінальним.
Наливка абрикосова на спирту
Компоненти
- Абрикоси - 2 кг
- Самогон - 1 л
- Цукор - за смаком
- Кориця - 2-3 щіпки
- Гвоздика - 2-3 шт
Як зробити
Наливка з абрикосів на спирту готується за такою ж технологією як дві попередні. Тільки в якості алкоголю використовується розбавлений спирт, міцністю 40-45 градусів. Особливої пікантності напою додасть нитка шафрану або пелюстки нагідок. Їх додають в ємність на початковій стадії готування. Пропорції 1 шт на літр.
Коментарі