Засоби для чищення і дезінфекції самогону
Перше правило приготування смачного і ароматного домашнього пива - варити його в стерильній пивоварні та використовувати тільки чисте обладнання. Це стосується готування всіх напоїв, основа яких складається на ферментації і дозріванні. Адже дріжджові спори, бактерії, пліснява та грибки негативно впливають на смакові якості готового продукту. І навіть можуть повністю його зіпсувати.
Для дезінфекції пивоварного обладнання обов'язково потрібно використовувати спеціальні засоби і пристосування для чищення. Вони бувають різних видів і відрізняються ступенем концентрації, формою випуску (рідина, порошок, таблетки), дезінфекційним складом. Але всі вони мають одну мету - якісна очистка пивоварні.
На засобах для чищення пивного обладнання економити ні в якому разі не рекомендуємо. Адже заощадивши на дрібниці, можете втратити набагато більше.
Також пам'ятайте, що регулярний і правильний догляд - запорука тривалої служби вашої домашньої пивоварні.