Бентоніт для браги
Бентоніт - це природна глина, яка випускається у вигляді дрібнозернистого порошку. Використовується для видалення природної каламутності вина після закінчення процесу бродіння. Він має абсорбуючі властивості, які дозволяють видаляти з вина шкідливі домішки, відпрацьовані дріжджі та інші залишкові продукти переробки. Бентоніт притягує ці залишкові продукти бродіння, поглинає їх і випадає разом із ними на дно у вигляді густого осаду.
Використання бентонітової глини для браги допомагає:
- покращити смакові якості вина
- прибрати осад
- висвітлити вино
- прибрати неприємний запах.
В інтернет-магазині Пивна хата UA купити бентоніт можна у мінімальній кількості 1 кг.
Використання бентоніту для очищення високоградусних напоїв
Освітлення браги не обов'язкове, але допомагає покращити якість самогону і зробити його світлішим і чистішим.
Щоб використовувати бентоніт для освітлення браги, змішайте його з гарячою водою у співвідношенні 0,5 літра на 1 столову ложку білої глини. Після цього вилийте розчин у брагу, перемішайте і залиште на 24 години при кімнатній температурі. Потім потрібно злити брагу з осадом через тоненьку трубочку та розпочати процес перегонки.
Використання білої глини у виноробстві
Щоб використовувати бентонітову глину у виноробстві дотримуйтесь рекомендацій:
- розвести в холодній воді у співвідношенні 1:10 (одна частина бентоніту на десять частин води)
- залишити на 10-12 годин. Для очищення 10 літрів вина вам знадобиться 30 грам білої глини та 300 мл води.
- суміш стане вапном, яке потрібно додати у вино тонким струменем через трубочку.
- через 5-7 на добу злийте вино з осаду.