Хміль Hersbrucker
Хміль Херсбрукер (Hersbrucker) - традиційний тонко ароматний сорт німецького виробництва. Він багатий ефірними маслами, які надають пиву хмільний запах з гармонійним відтінком фруктів, спецій і квітів. Також в ньому можна вловити ніжні цитрусові тони, що надають особливого хмільного шарму.
Цей хміль також цінується через здатність надавати пиву чисту смакову гіркоту з тонкими пряними нотками і стриманим терпким присмаком. А завдяки низькому рівню когумулона його часто порівнюють з благородним хмелем.
Специфікація хмелю Херсбрукер
ЗАСТОСУВАННЯ. Hersbrucker вважається універсальним сортом. Найчастіше його використовують в німецьких пивоварнях для виробництва великого різновиду хмільних напоїв. Він відмінно підходить для легких світлих сортів пива, всіх лагерів і елів. Також застосовується для приготування пшеничного пива і Пільзнер.
Упаковки 50 г вистачить на приготування 25 л напою.
ПОХОДЖЕННЯ. Херсбрукер походить з маленького німецького міста Херсбрук. Цей сорт має природне походження: завдяки гарній стійкості до хвороб і грибків він «вижив» з плантацій свого родича оригінальний хміль Халлертау. Йому характерні помірно компактні шишки середнього розміру. Урожай збирають в кінці сезону, після чого його ретельно відбирають і піддають багатоступеневому просушуванню з підвищенням температури.
АНАЛОГИ: Strisselspalt, Mount Hood, Spalte Select, Hallertauer Mittelfrüh, Liberty.
ЗБЕРІГАННЯ. Тримати в герметично закритій упаковці в сухому місці при температурі до 5 °C.