Пивні дріжджі Safale T-58
Fermentis T-58 - спеціальний штам для приготування бельгійських і темних сортів пива. Safale T-58 відносяться до дріжджів верхнього бродіння. Їм характерна дуже активна ферментація, яка сприяє утворенню пряного смаку напою. Також надають хмільному приємний фруктово-перцевий аромат і утворюють густу стійку піну.
Пиво, зварене на них, характеризується високою кінцевою щільністю.
Особливості ельових дріжджів Т-58
Ферментіс Сафале 58 оцінять пивовари, які надають перевагу смаку з пікантними нотками духмяних спецій. На запах майбутнього напою можна впливати самостійно. Якщо потрібно надати фруктові тони, то ферментація повинна проходити при підвищеному температурному режимі - 24-28 градусів. Таким чином виробляються ефіри з вираженими відтінками персика і банана.
Штам має середню седиментацію. Його стійкість до спиртів не перевищує 11,5%.
Пивні дріжджі Т-58 підходять для промислового і домашнього пивоваріння. На них варять темний ель в стилі Портер, імперіальний стаут, бочкове і пляшкове пиво, Ячмінне вино, знамените пиво Delirium Tremens і ще ряд інших хмільних напоїв.
ТЕМПЕРАТУРА БРОДІННЯ: допустима 12-25 ° С. Оптимальна 15-20 ° С.
ДОЗУВАННЯ: 50-80 г на 100 л сусла - для основного бродіння. 2,5-5 г на 100 л хмільного - для доброджування в пляшці.
ІНСТРУКЦІЯ: Safale T-58 рівномірно розсипте по поверхні сусла (t 25-29 ° С). Розрахунок 1:10. Залиште на півгодини. У наступні 30 хвилин розмішуйте. Суспензію перенесіть в бродильний резервуар.
Якщо дріжджова культура відразу вноситься в танк для бродіння, то температура сусла повинна бути вище 20 градусів. Щоб уникнути утворення грудочок, продукт висипається поступово по всій поверхні. Потім залиште на 30 хвилин і розмішайте шляхом внесення сусла або аерацією.
ЗБЕРІГАННЯ. У сухому прохолодному місці при t до 10 ° С. Тримати в герметично закритій упаковці.
ТЕРМІН ПРИДАТНОСТІ. Зберігають свої характеристики протягом 24 місяців. При кімнатній температурі бажано зберігати не довше 90 днів. Після відкриття упаковки використати в найближчий тиждень.