Дубові опілки легкого обсмаження
Тріска дубова використовується як замінник бочки в приготуванні коньяка і деяких настоянок. Це відмінна альтернатива витримки бочки, яка забезпечує швидкий результат і максимально точно наближає смакові якості алкоголю до тих напоїв, що вистоюються у бочці.
Одним із найбільш затребуваних є тріска американського дуба. Легкий випал тирси забезпечує тонкі горіхові та ванільні характеристики. В ароматі відчувається ваніль, карамель, кленовий сироп. Чим довше настоюється, тим більш виразним стають смако-ароматичний профіль і колір – від світло-золотистого до глибокого бурштинового.
Оптимальний час наполягання від 2 тижнів до 2 місяців.
Рекомендації дозування
Легкий смак – 2 г/л
Помірний – 4 г/л
Насичений – 6 г/л
Сильний -10 г/л