Трав'яний набір для Зубрівки
Набір трав і спецій «Зубрівка» застосовується для домашнього настоювання традиційного алкогольного напою української, польської та білоруської кухні - настоянки «Зубрівка». Свою назву вона отримала завдяки однойменній рослині, на якій наполягають самогон.
У другій половині ХХ століття настоянка вважалася елітною горілкою і презентабельним хабарем для вирішення важливих питань. У наш час її порівнюють з абсентом. Це питання, звичайно, спірне, але краще його не піднімати, особливо в присутність білорусів.
СМАК. Зубрівка містить кумарин, який надає напою приємну терпкість і тонкий ванільний аромат.
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ. Покращує апетит і сприяє кращому перетравленню їжі.
Це вид міцного алкоголю підходить до холодних закусок, м'яса, птиці.
Як зробити настоянку Зубрівка
Для приготування настоянки потрібно:
- набір трав і спецій
- самогон (40%), горілка або розведений спирт - 3 л
- цукор - 3 ч. ложки
- вода
Покроковий рецепт приготування:
- З цукру і води зробіть класичний сироп
- Компоненти набору залийте самогоном. Також туди влийте охолоджений сироп
- Ретельно перемішайте
- Поставте в темне прохолодне приміщення на 10-14 днів. Періодично струшуйте
- Відфільтруйте і залиште ще на 5-10 днів.