Декстроза харчова
Декстроза – альтернативна заміна звичайного цукру. На заміну 1 кг потрібно 1 кг декстрози.
На вигляд ця безбарвна солодка кристалічна речовина без запаху.
Може використовуватися в самогоноварінні, виноробстві, пивоварінні, кулінарії.
Чому декстроза для самогону краща
- Дистилят на декстрозі відрізняється кращою органопластикою, ніж на цукрі;
- Забезпечує чисте зброджування без виділення сивушних масел;
- Надає напою чистий та м'який смак без домішок та запаху.
Її також додають для пом'якшення самогону. Щоб пом'якшити готовий 40% продукт, потрібно 5 г замінника. Увага! Добре перемішуйте кілька разів на день, щоб не з'явився осад.
Є недолік: ціна декстрози вища, ніж на цукор.