Цукор
Чи потрібно використовувати цукор в пивоварінні чи тільки солод і солодові екстракти? Все залежить від сорту пива, яке ви збираєтеся варити. Стародавні пивовари варили пиво без цукру. Але сьогодні для деяких сортів пива цукор - необхідний компонент, який так само важливий як солод, хміль і дріжджі.
Який цукор купити для самогоноваріння і пивоваріння
У пивному виробництві використовуються різні види цукру для бродіння. Кожен з них відповідає за різний смак хмільного напою. Який вибрати - залежить від сорту пива і від результату, який хотілось би отримати:
- підвищити міцність напою, не підвищуючи щільність
- знизити щільність, зберігаючи міцність
- додати нові смакові нотки
- наситити рідину для утворення газу.
Для низьковуглецевих сортів підійдуть прості види цукру. Для варіння бельгійського пива в домашніх умовах потрібно брати тільки бельгійський цукор. З ним зможете отримати ясний, міцний і одночасно легкий напій. Американське пиво вариться з додаванням кукурудзяного і тростинного цукру. Також його часто замінюють рисовим сиропом. Напій виходить легкий із середнім вмістом спирту.
Перед вступом в контакт з дріжджами, він розщеплюється на моносахариди наподобі глюкози. Дріжджі поїдають його поступово, що дозволяє виробляти сусло для різних, в тому числі і авторських рецептів хмільного.
Купити пивний цукор для варіння пива
Інтернет-магазин "Пивна хата ЮА" пропонує найбільш затребувані пивні цукри за доступною ціною - білий карамельний і світлий карамельний. Замовити їх можна оптом чи вроздріб.
Замовляйте прямо зараз і через 1-3 дні, в залежності від місця вашого проживання, зможете варити улюблене пиво або ж експериментувати над новими сортами. Доставка по всій Україні.