Тріска для настоянок: як вибрати та застосовувати
Сучасний ринок пропонує широкий асортимент тріски для настоянок. пропонуємо спочатку розібратись що вона собою являє і “з чим її їсти”. Отже, тріска для настойок – це деревна стружка або шматочки дерева, головна функція яких в алкогольній кулінарії – ароматизація напою. З її допомогою алкоголь набуває глибший багатший смак, особливий колір та благородний післясмак.
Навіщо добавляти тріску для настоянок
Розглянемо основний вплив тріски на настоянки самогону:
- Інтенсивність смаку та запаху: залежно від вибраного виду деревини та способу обсмаження, шматочки дерева надають настою нотки ванілі, карамелі, диму, спецій або фруктів.
- Швидкий процес витримки. На відміну від бочки, дрібні деревні шматочки максимально скорочує час дозрівання алкоголю.
- Простота і легкість в експлуатації. Додати необхідну кількість тріски в самогон значно легше, ніж настоювання в бочці. І місця займає менше.
Види тріски для настойок
Яку тріску купите, таку настоянку отримаєте. І це стосується не лише якості матеріалу і деревини, але й різновиду дерева та випалу. Все це безпосередньо має вагомий вплив на смакові якості напою.
- Дубова тріска. Це класика! Застосовують для настоянок віскі, коньяку, бренді. Наповнює настій ванільними, шоколадними та горіховими нотками.
- Вишнева/яблучна. Забезпечує алкоголь приємними фруктовими якостями з легкою солодкуватістю.
- Грушева. Вистояний на ній самогон отримує м'які характеристики з тонким карамельним ароматом.
- Ялівцева. Застосовується в основному для витримки джинів і гірких видів алкоголю.
Як використовувати тріску для настоянок?
Існує 5 основних кроків від підготування до готовності:
- Підготовка. Промийте і підсушіть. Якщо ви вирішили купити тріску від Hot Rod, цей етап можна пропустити. Виробник пропонує продукцію повністю готову до застосування.
- Обпалювання. Обсмаження залежно від інтенсивності підсилить смако-ароматичний характер самогону. Якщо не хочете займатись обсмаженням, тоді можете замовити готову тріску. В магазині Пивна хата UA є 4 види випалу: легкий, середній, середній підсилений і сильний. Чим сильніший випал, тим яскравіше проявлятиметься в смаковому профілі.
- Додавання в настоянку: залийте спиртом або самогоном (можна коньяком) в приблизних пропорціях 5-10 г на 1 л.
- Настоювання. Процес триває 7-30 днів. Іноді для максимального розкриття всіх смакових якостей витримку можна продовжити до 2-х місяців. Проте рекомендуємо періодично знімати пробу. Це дозволить визначити свій ідеальний час настоювання. Занадто тривала витримка може дати не зовсім вдалий результат для вашого смакових уподобань.
- Фільтрація. Відфільтруйте через марлю або другим зручним способом.
- Відпочинок. Для розкриття повного смаку, залиште відпочити на 1-3 доби.
Експериментуйте з пропорціями і часом настоювання. І створюйте унікальний алкоголь своїми руками в домашніх умовах.
Де купити якісну тріску для настоянок?
Замовляти через інтернет – це як брати кота в мішку: не знаєш, що принесеш додому. Тому рекомендуємо звертатись до перевірених постачальник натуральної деревини або спеціалізованих інтернет-магазинів. Уточнюйте, щоб тріска була без хімічної обробки та барвників.
Інтернет-магазин Пивна хата UA пропонує широкий вибір наборів спецій для настоянок та тріски різної фракції та обсмаження: від легкої до сильної. Ознайомлюйтесь з асортиментом і замовляйте ту, яка підходить за вашими смаковими потребами.
У разі виникнення питань, звертайтесь. Будемо раді вам допомогти.
Відправляємо по всій території України та за її межі.