Тріска французького дуба середній підсилений випал
Тріска французького дуба середньої підсиленої обжарки один з найбільш затребуваних серед різновидів деревини для витримки алкоголю. Застосовується для витримки спиртного вищого рівня, особливо вин, коньяків, віскі та рому.
Максимально імітує витримку в бочці, впливаючи на органолептичні характеристики напою. Забезпечує швидкий результат.
Виготовляється зі здорового старого дуба, який сушиться на відкритому повітрі мінімум 24 місяці. Після цього піддається спеціальній обробці, подрібненню і обсмажці до середнього підсиленого випалу.
Рекомендації щодо застосування тріски французького дуба
Від кількості добавлених деревних шматочків і тривалості настоювання залежить смако-ароматичний профіль та колір напою. Рекомендуємо дотримуватись наступних порад.
ДОЗУВАННЯ:
- легкий смак - 2 г/л
- відчутний - 4 г/л
- інтенсивний - 8 г/л
- насичений - 10 г/л
Упаковка (600 г) в середньому розрахована на приготування 100 л настоянки на дубовій щепі.
ТРИВАЛІСТЬ ВИТРИМКИ: 2 тижня - 2 місяця.
Вплив дубової французької щепи на самогон
Смак:
Середнє підсилене обсмаження тріски з французького дуба надає напоям глибокі нотки спецій, серед яких домінує кориця, мускатний горіх та перець.
Відчуваються ванільні аромати в гармонійному поєднанні зі смаженими горіхами.
Додає відтінки темних сухофруктів (чорнослив, родзинки) та карамелі.
Посилюються відтінки пряного хліба та кави.
Аромат:
Сильна обжарка створює багатий збалансований аромат какао, шоколаду та тостів.
Дубові нотки залишають відчутний слід спецій, димку та легку гірчинку.
Аромат інтенсивний, насичений, благородний.
Колір:
Насичений і темний колір. Набуваєвід золотистого до глибокого бурштинового відтінку з червоними та золотими відблисками.
Особливості щепи французького дуба
Французький дуб середньої підсиленої обсмажки надає ссмогону і другим алкогольним напоям складність і глибину. Вино або дистилят, витриманий з такою тріскою, матиме округлий, більш гармонійний смак. Завдяки високому вмісту танінів та аромакомпонентів, ціна та цінність такого дубу вища, ніж у звичайного американського дуба.
Така тріска підходить для витримки преміальних напоїв, де важлива збалансованість дубових нот і тонких ароматів обжарки.