Набір спецій і приправ для анісової настоянки
Ті, хто бував Греції точно пробували національну грецьку горілку Ouzo. Греки пропонують її всім туристам, адже, як свідчать легенди, це напій богів, який дарує безсмертя. Хоча від нього безсмертним ніхто не став, але популярності анісова горілка не втрачає.
Сьогодні її виробляють різні країни, використовуючи всілякі рецепти, технології та набори приправ. Головне правило, щоб до складу входив аніс.
В набір для анісової горілки, пропонований Пивною хатою ЮА, входить: аніс, бадьян, фенхель, гвоздика і кардамон. Така основа дозволяє приготувати напій з м'яким збалансованим смаком і вираженим ароматом трав і анісу, який нагадує італійську самбуку.
Як приготувати Ouzo в домашніх умовах
Для приготування Ouzo знадобиться:
- набір спецій для анісового самогону – 1 упаковка
- спирт міцністю від 70% – 2 л
- цукор – 200 г
- вода – 250 мл
В ідеалі в якості алкогольної основи додають 400 г дистиляту з виноградних вижимок.
Покроковий рецепт грецької горілки з анісом
- Спеції висипати в ємність і залити алкоголем.
- Поставити в темне тепле місце для настоювання. Витримувати 2 дня.
- Настоянку розвести до міцності 25-30%.
- Провести повільну перегонку.
- Відібрати 2% голів. Тіло збирати до 47% в струмені.
- Готовий напій розбавити до 45%.
- З води і цукру зробити 400 г сиропу і додати його в настоянку.
- Дати відпочити 2-3 дня.
Напій готовий. Вживати грецьку горілку Узо можна декількома способами:
- В чистому вигляді. Температура напою повинна бути 18-23 ° C. Пити маленькими ковтками. Це дозволить повністю вловити всі смакові нотки.
- Розведеною холодною водою. Це традиційний грецький метод. Напій розбавляють водою для зниження міцності з розрахунком 1:1. Від води горілка миттєво стає білою. Розбавлена Ouzo м'якша на смак, тому пити її набагато приємніше.
- З льодом. Лід перебиває насичений смак анісу. Для цього 2-3 кубики льоду додають в чарку до алкоголю. Нагріваючись в роті, анісова настоянка змінює смаковий профіль і дає можливість подвійно насолодиться незвичайним смаком.