Набір спецій для настоянки на горобині
З набору спецій для настойки Горобина можна приготувати дуже смачний незвичайний за смаковим профілем настій. У ньому відчувається приємна кислинка, яку напою надає яблуко та горобина. А також помірна гострота від гвоздики.
Спосіб приготування
Для виготовлення настою підготуйте:
- алкоголь 40-45% - 3 л (горілка, спирт або самогон)
- цукор/мед – 30-50 гр
- спеції – 1 упаковка
Покрокова інструкція приготування горобинової настоянки
- Підготуйте чисту ємність. Найкраще підійде скляна.
- Спеції залийте алкоголем.
- Добре перемішайте і залиште настоювати на 10-14 діб. Від часу настоювання залежить насиченість смаку. Чим довше тримати горобиновий алкоголь, тим більш насиченим буде смаковий та ароматний профіль. Тож не поспішайте. Дайте йому повністю розкритися, щоб потім ви змогли насолодитися справді досконалим напоєм.
- Струшуйте 1 раз на день. Можна й більше. Це забезпечить рівномірний розподіл частинок спецій у спирті.
- Відфільтруйте за допомогою лійки або марлі.
- Якщо вважаєте за потрібне, додайте цукор/мед.
- Залишіть у прохолодному місці на 5-7 днів для стабілізації смаку.
Готовий настій зберігати у прохолодному приміщенні. Подавати на стіл охолодженим. Приємного апетиту.