Набір трав для настойки джин Карпатський
Незважаючи на вишукані смако-ароматичні якості карпатського джина в Україні про нього знають одиниці. Щасливчиками в основному є ті, хто гостював на Гуцульщині - краї, в якому винайшли цей міцний алкогольний напій. Саме там і збираються всі інгредієнти, які входять в набір для джина. Купити його рекомендуємо тим, хто надаэ перевагу міцному алкоголю з незвичайним смаковим і ароматичним профілем.
Як приготувати Карпатський джин в домашніх умовах
Використовуючи даний набір трав і спецій, джин власного виробництва можна зробити двома способами:
- настоюванням з виходом готового продукту 5-8 л
- паровою інфузією - вихід 12-15 л
Рекомендації з приготування методом настоювання
Вам знадобиться:
- Спирт - 7-8 л
- Трави і спеції - 250 г
Приготування
- Інгредієнти залийте алкоголем.
- Поставте в тепле темне місце на 2 тижні.
- Збовтуйте 1-3 рази на добу.
- Профільтруйте.
- Додайте прохолодну воду до отримання 30-35 градусів.
- Залийте настій в перегінний куб, виставлений на середню температуру.
- Відберіть перші 50 г напою.
- Головний відбір триває до отримання 45% в струмені. Головне стежити за хвостами, щоб в подальшому не зіпсувати дистилят.
- Виміряйте міцність і розведіть до 45 градусів.
- Поставте на тиждень відпочити.
Як зробити джин методом парової інфузії
Попередньо підготуйте інгредієнти та обладнання:
- спирт розведений 30% - 20 л;
- набір для приготування джина;
- джин-корзина.
Покрокове виготовлення
- Складові набору подрібніть любим доступним способом. Дрібно подрібнювати не потрібно.
- Висипте в джин-корзину
- Заповніть перегінний апарат алкоголем.
- Перегонку проводити при невеликому температурному режимі. Це забезпечує рівномірне і повільне нагрівання спецій.
- Слідкуйте за рівнем флегми в джин-кошику. Вона не повинна переливатися в куб. Для цього періодично варто зливати вміст в окремий резервуар. Щоб спростити завдання, користуйтеся дренажним краном.
- Перші 20-50 мл напою зберіть. Через велику концентрацію ефірного масла ялівцевих ягід вони дуже гіркі, тому не придатні для вживання.
- Головну частину дистиляту потрібно збирати до зниження градуса до 50%.
- Позбавтеся від хвостів. Навіть невелика їх кількість при розведенні зробить джин каламутним.
- Розбавте дистилят до 42-45 градусів.
- Поставте на відпочинок на 7 діб.