Набір для Бехеровки
Becherovka – відомий міцний чеський лікер, що містить багато корисних мікроелементів. Раніше використовувався як лікувальний еліксир для покращення травлення та лікування шлункових хвороб.
Названий на честь свого винахідника Йозефа Бехера, фармацевта та бізнесмена, котрий любив експериментувати над створенням лікерів. Тестування Бехеровки тривало понад 2 роки. І з перших днів введення на ринок лікер набув дуже великої слави. А за 30 років став одним із найпопулярніших експортних товарів.
Сьогодні цьому всесвітньо відомому алкоголю понад 215 років.
Особливості Бехеровки: чому варто купити набір спецій
З готовим набором спецій Бехеровка кожен може приготувати цей ароматний лікер в домашніх умовах. Трави, що входять до складу, дозволяють одержати 3 л настойки.
Вона має незвичний терпкий смак з солодкувато-гіркуватими нюансами і дуже приємним пряним післясмаком, який залишається на тривалий час. Спокусливий аромат неможливо сплутати з іншим алкоголем. Він яскравий, багатогранний із вираженим трав'яним блендом. Особливу увагу привертає колір. Він виходить благородно золотистим.
СКЛАД: Аніс, кориця, гвоздика, кардамон, перець запашний горошок, апельсинова цедра.
Набір для Бехеровка містить тільки натуральні інгредієнти!
Рецепт Бехеровки
Крім набору трав та спецій Бехеровка потрібно підготувати:
- спирт 2,4 л (50-55%)
- вода 750 мл
- цукор 250-300 г
Також знадобиться каструля або інша посудина від 3 л.
Покрокова інструкція для приготування настоянки Becherovka
Чеська горілка на травах робиться в 3 простих кроки:
Настій
- Спеції залийте алкоголем.
- Закрийте кришкою та поставте в темне тепле місце на 7 діб.
- Збовтуйте 1-2 рази на день.
- Проведіть дегустацію на аромат та смак. Якщо вважаєте, що чогось не вистачає, залиште ще на 3-5 днів.
- Відфільтруйте. Для цього використовуйте марлю, складену в 4-5 шарів.
Сироп
- Цукор (або глюкозу) розбавте у воді (450 мл). Поставте на невеликий вогонь і помішуйте до повної розчинності.
- Якщо піна утворилася, зніміть її.
- Охолодіть.
Готуємо лікер
- Сироп виливаємо в резервуар із відфільтрованою настоянкою.
- Додайте решту води в каструлю, де готувався сироп. Вимиваємо нею посудину та виливаємо в настойку.
- Розмішайте.
Домашня Бехерівка готова. Подавати до столу охолодженою (5-7 °C). Рекомендується пити маленькими ковтками. Так можна більш тонко відчути всі переваги смаку та аромату цього напою. При вживанні в розумних кількостях напій не тільки смачний, але й корисний. П'ють окремо або додають у чай.
Може використовуватися як основа для виготовлення безлічі коктейлів. Прекрасно розкриває свої якості у бленді зі смородиновим та іншими ягідними та фруктовими соками. Найпопулярнішими вважаються напої з додаванням тоніку.
Набір трав та спецій для Becherovka можна купити в крафтовому пакеті. Вага 30 г. Для зручності рецепт вказаний на звороті упаковки.