Набір для апельсинової настоянки
Апельсинова настоянка стане одним із улюблених алкогольних напитків на вашому столі. В жарку погоду вона асоціюється з освіжаючим напитком, а в холодну пору - з чимось домашнім, затишним і святковим. Особливо актуальна на новорічні свята.
В склад входить цедра апельсина, сушене яблуко, імбир та гвоздика. Назва набору Апельсинова говорить сама за себе: домінантний смак - цедровий. Він доповнюється тонким яблучним присмаком та зігріваючого імбиру. Родзинкою цього смакового бленду є гвоздика, яка придає напою духмяності і зі звичайної по-домашньому приготовленої настоянки перетворює її в напій з багатим смако-ароматичним профілем.
За 3 тижні настоювання результат виходить дивовижний! Спробувавши один раз, ви залишитесь фанатом цього напою. Обов'язково спробуйте. Вам сподобається.
Приготування
Набір спецій для настоянки Апельсинова розрахований на приготування 3 л міцного алкогольного напою. Для цього вам знадобиться
- Набір спецій - 1 упаковка
- Самогон або розбавлений спирт 40-45% - 3 л
- Цукор/мед - 15-25 г
Готовий настій можна використовувати в якості інгредієнта для приготування різноманітних коктейлів.
Покрокова інструкція
- Спеції висипте в відповідний за літражем резервуар і залийте алкоголем.
- Перемішайте та закрийте.
- Залиште в темному приміщенні на 10-14 днів. По можливості раз в добу струшуйте. Це забезпечить рівномірне розподілення спецій в спирті. За бажанням настоювати можна довше. Чим триваліше настоювання, тим насиченішим буде смак. Для визначення свого індивідуального смакового ідеалу, рекомендуємо час від часу брати пробу.
- Відфільтруйте.
- Додайте цукор або мед. Також можете приготувати цукровий сироп для кращого і швидшого розчинення. Якщо підсолоджувати немає потреби, то можете не додавати.
- Залиште на дозрівання на 5-7 днів.
Ура! Настоянка готова. Подавати охолодженою.