Набір трав для лікеру в стилі Амаретто
Легендарний мигдальний лікер Amaretto на основі абрикосових кісточок і трав тепер можна готувати самостійно. Для Амаретто домашнього виробництва варто купити набір для лікеру, в який входить все необхідне, щоб надати напою максимально наближений до оригіналу смак солодких марципанів, мигдальний аромат і глибокий коричневий колір.
Рецепт домашнього амаретто з самогону
Крім набору трав, для приготування амаретто вам знадобиться:
- Алкоголь - 1 л (40 градусний)
- Вода - 300 г
- Цукор - 700 г
- Кава розчинна - 6 г
Витягныть мигдаль з набору і залийте його окропом. Настоюйте 5 хвилин. Зніміть з нього шкурку і обсмажте на сухій сковорідці до золотистого кольору. Разом з горіхом також обсмажуйте гвоздику і перець. Термообробка сприяє кращому розкриттю їх ароматичних якостей. Обсмажені спеції висипте в резервуар, в якому буде настоюватися лікер.
Окремо приготуйте карамель: висипте цукор на сковорідку і додайте третину води. Прогрійте на повільному вогні до утворення коричневого кольору і карамельного аромату. Додайте решту воду і ванілін.
У банку до спецій додайте абрикосові кісточки, корицю і залийте гарячим сиропом. Після охолодження вмісту, додайте каву і горілку. Ретельно струсіть і поставте в сухе темне місце. Витримувати 4-6 тижнів. За цей час банку періодично струшуйте.
Після закінчення терміну настоювання домашній лікер Амаретто потрібно відфільтрувати.