Набір спецій для домашнього джина Monkey
Якщо хочете порадувати себе особливим алкогольним напоєм власного виробництва, зверніть увагу на набір для джина Монкей, або як його ще називають мавпячий. Так, він дорогий. Але всі ми живемо один раз. Тому хоча б одноразово цей легендарний алкоголь обов'язково потрібно скуштувати. І краще не відкладати, а зробити це прямо зараз.
Що це за диво-напій? По-перше, в його склад входить 47 різних трав і спецій. По-друге, міцність алкоголю також 47%. Тому часто джин називають Monkey 47.
Описати смако-ароматичні характеристики словами непросто. Його смак в кожному ковтку абсолютно різний. Таке відчуття, що в ньому багато шарів, і з кожним ковтком розкривається новий надзвичайно складний смак. Сосна, мох, береза, кардамон, шавлія, меліса, чорний перець, імбир, брусниця .... Це далеко не всі смакові відчуття, які приписують домашньому джину Monkey. Оскільки подібних смакових ноток дуже багато, окремо їх не сприймають. Якщо описувати в загальному, то напій залишає теплий, довготривалий післясмак з приємним відчуттям сухості і ніжними пряними нотками.
За ароматичними характеристиками він також сильно виділяється. У ньому домінує яскравий запах ялівцю, а на задньому фоні плавно переплітаються нотки свіжих соковитих цитрусів з тонами солодких квітів. Як і в смаку, з кожним вдихом аромат доповнюється новими відтінками, які доповнюються ледь відчутним запахом чайного дерева, вербени, гострих спецій і гірких плодів.
У сукупності це дивовижний напій для справжньої насолоди.
Способи приготування Монкей вдома
Існує два найпоширеніші методи, за якими можна виготовити джин “з мавпочками”: настоювання (мацерація) і парова інфузія за допомогою джин-кошики.
Як зробити Monkey методом настоювання
Вам буде потрібно:
- спеції для джина - 250 г
- спирт 45-50% - 7-8 л
Покрокове виготовлення
- Інгредієнти залийте алкоголем.
- Поставте настоюватися в темне тепле місце на 2 тижні.
- Струшуйте 1-3 рази на добу.
- Відфільтруйте.
- Розведіть холодною водою до 30-35 градусів.
- Настій перелийте в перегінний куб. Апарат повинен бути виставлений на середню температуру.
- Відберіть 50 г першого дистиляту (голови).
- Основна частина збирається до 45% в струмені.
- Ретельно зберіть хвости, оскільки навіть незначна їх кількість сприяє помутнінню спиртного.
- Розведіть джин до 45-47 градусів. Ні в якому разі не нижче 42, оскільки при таких показниках губляться особливі якості напою.
- Залиште на 7 днів на відпочинок.
Даний спосіб дозволяє приготувати 5-8 літрів джину. Кількість залежить від бажаної ароматичної насиченості.
Приготування способом парової інфузії
На виробництво близько 15 літрів алкоголю вам знадобитися:
- набір трав і спецій - 250 г;
- спирт розбавлений 30% - 20 л;
- джин-корзина.
Рекомендації з виробництва:
- Злегка розітріть або подрібніть складові і пересипте їх в джин-кошик.
- У перегінний куб залийте спиртне.
- Перегонку проводити при невеликій температурі. Це позитивно впливає на рівномірне і повільне прогрівання приправ.
- Періодично зливайте вміст джин-корзини в окремий контейнер. Флегма не повинна переливатися назад в куб.
- 20-50 мл першого дистиляту зберіть. Через велику концентрату ефірних ялівцевих масел він дуже гіркий.
- Основний збір проводитися до 50% зниження градуса в струмені.
- Зберіть хвости.
- Розбавте спиртне до 43-47 градусів і залиште на тиждень на відпочинок.