Трав'яний набір спецій для джина Хендрікс
Набір Hendrick's містить всі необхідні трави і спеції для приготування відомого шотландського джина. Звичайно, відобразити оригінальні якості заводського джина в домашніх умовах нереально. Зате цілком можна приготувати подібний напій, близький за смаковими і ароматичними властивостями.
Крім традиційного ялівцевого смаку, в ньому відчувається яскраво виражений післясмак спецій, в якому гармонійно переплітаються нотки кардамону, касії, м'які відтінки кмину і соковитої апельсинової цедри. Такий післясмак назвично приємний, довготривалий і зігріваючий.
Аромат по насиченості також не відстає. Тонкий запах ялівцевих ягід вишукано доповнений легкістю лаванди, свіжої троянди і земляного кореня. Здається, що таке з'єднання несумісне, але готовий алкогольний напій доводить зворотне.
Як приготувати джин hendrick's
Найпоширеніші методи приготування джина - парова інфузія за допомогою джин-кошики і настоювання. Перший дає вихід готового продукту 12-15 л. З іншого можна отримати 5-8 л - в залежності від бажаної ароматичної насиченості.
Робимо джин методом настоювання
Вам знадобитися:
- Набір для джина Хендрікс
- Спирт розбавлений (45-50%) - 7-8 л
Покрокове приготування
- Компоненти залийте алкоголем.
- Залиште настоюватися в темному теплому місці на 2 тижні
- Збовтуйте 1-3 рази на добу.
- Профільтруйте.
- Розведіть у воді до 30-35 градусів.
- Перемістіть настій в перегінний куб. Температуру встановіть середню.
- Зберіть перші 50 г голів.
- Основний відбір потрібно закінчити на 45% в струмені. Також не забудьте про хвости.
- Після вимірювання міцності напою розведіть його до 45 градусів. Нижче не потрібно, оскільки алкоголь загубить свої особливі характеристики.
- Поставте на відпочинок на тиждень.
Як зробити Хендрікс методом інфузії
Підготуйте наступні складові:
- Набір трав і спецій для джина Hendricks
- Спирт міцністю 30% - 20 л
- Джин-корзина
Рекомендації виготовлення
- Подрібніть спеції і перенесіть їх в джин-кошик.
- У перегінний куб залийте алкоголь.
- Перегонку починати з невеликої температури. Це дозволить травам нагріватися поступово і рівномірно.
- Вміст джин-корзини періодично зливайте в окремий резервуар. Флегма не повинна переливатися назад в куб.
- 20-50 мл першого дистиляту зберіть окремо. Вони містять високий концентрат ялівцю, через що дуже гіркі.
- Головну фракцію збирайте до 50% зниження градуса в струмені.
- Не забудьте про збір хвостів. Якщо упустити навіть невелику кількість, при розведенні спиртне помутніє.
- Розбавте до 42-45 градусів.
- Дайте відпочити 5-7 днів.