Набір для джина в стилі Гордонс Лондон
Міцний алкогольний напій Gordons London Dry бере свій початок ще з далекого 1969 року. До сьогоднішнього дня його склад зовсім не змінився. Але точний оригінальний рецепт приготування відомий тільки 12 людям в світі. Менеджери інтернет-магазину Пивна хата ЮА в цей список, звичайно, не входять, але зате у них можна купити готовий набір з усіма необхідними інгредієнтами для домашнього готування британського джина Гордонс Лондон.
Напою характерний виразний аромат ялівцю, коріандру і легкі нотки диких ягід. У смаку також відчуваються ягідні відтінки, гармонійно поєднані з приємним присмаком мигдалю та імбиру. Він сухий, дуже насичений і в той же час бездоганно чистий. Саме ці якості і виділяють даний напій серед інших джинів. Обов’язково скуштуйте.
Як зробити джин Gordon's London Dry
Даний вид алкоголю готують різними способами. Залежно від технології виготовлення можна отримати різну кількість алкоголю:
- паровою інфузією - 11-15 літрів
- настоюванням - 5-8 л (залежить від бажаної ароматичної концентрації).
Як приготувати джин методом настоювання
Для готування настойки в домашніх умовах знадобитися:
- набір Gordon's London Dry
- алкоголь (45-50%) - 7-8 л
Рекомендації з виготовлення
- Інгредієнти висипте в відповідну за обсягом ємність і залийте спиртом, самогоном або горілкою.
- Залиште настоюватися на два тижні. Для цього найкраще підходить темне тепле місце.
- 2-3 рази на добу збовтуйте.
- Відфільтруйте.
- Розведіть прохолодною водою до 30-35 градусів.
- Приготовану настойку перенесіть в перегінний куб. Виставте його на середній температурний режим.
- Відберіть перші 50 г голів.
- Відбір основної частини закінчіть на 45% в струмені. Будьте уважні, щоб не упустити хвости. Навіть невелика кількість стане причиною помутніння напою.
- Виміряйте міцність алкоголю і розбавте його до 45 градусів. Нижче розбавлення убуває благородні нотки цитруса.
- Залиште відпочити на тиждень.
Готуємо джин способом парової інфузії
Підготуйте наступні складові:
- Набір трав і спецій для джина
- Спирт 30% - 20 л
- Джин-корзина
Покрокове виготовлення
- Інгредієнти набору подрібніть в ступці або іншим зручним способом. Сильно подрібнювати не потрібно.
- Добре перемішайте і висипте в джин-кошик.
- Перегонку проводити при невисокій температурі, щоб прогрівання спецій проходило повільно і рівномірно.
- Слідкуйте за рівнем флегми в джин-корзині. Флегма не повинна повторно переливатися в куб. Вміст кошика необхідно переносити в окремий резервуар. Для цього користуйтеся дренажним краном. Під час перегонки цю процедуру потрібно повторювати 3-6 разів.
- Зберіть 30-50 мл першого алкоголю. У ньому містяться найбільш гіркі масла ялівцевих ягід.
- Основна частина збирається до зниження градуса в струмені до 50%.
- Зберіть хвости.