Набір спецій для джина Beefeater London Dry
Готуйте у себе вдома унікальний джин Beefeater, слава про який ходить уже більше 200 років. Цей міцний алкогольний напій наділений сильно освіжаючим гострим смаком. У ньому домінує ялівець, а на задньому тлі розкриваються глибокі нотки ніжно гіркого цитруса. Решта інгредієнтів тільки підкреслюють основні смакові характеристики спиртного, доповнюючи її гармонійним квітковим і земляним відтінком з приємним післясмаком стиглого мигдалю. Цей смаковий букет завершує легкий благородний аромат.
Як зробити Beefeater в домашніх умовах
Спиртне готують двома способами: паровою інфузією і настоюванням. Кожен метод має свої особливості в остаточному результаті напою. Тому, щоб визначитися який варіант вам сподобється більше, експериментуйте і порівнюйте.
Готуємо Біфітер методом настоювання
Рецепт настоянки Beefeater простий. На приготування 5-8 літрів напою буде потрібно:
- інгредієнти для джина - 250 г
- спирт розведений 30% або самогон - 7-8 л.
Рекомендації виготовлення
- Компоненти залийте алкоголем.
- Ємність поставте в тепле темне приміщення на 10-14 днів.
- Збовтуйте 1-2 рази на добу.
- Відфільтруйте і розведіть прохолодною водою до 30-35 градусів.
- Настій перемістіть в перегінний куб. Температура апарату повинна бути наставлена на середній режим.
- Зберіть окремо перший дистилят – 50 мл (голови).
- Основна частина збирається до 45% в струмені. Не забудьте зібрати хвости.
- Розведіть настій до 45 градусів.
- Залиште на відпочинок на 7 днів
Приготувати настоянки Beefeater методом парової інфузії
Даним способом можна приготувати 12-15 літрів з 250 г трав і спецій. Крім набору для джина «Біфітер» підготуйте розведений спирт до 30% і джин-кошик.
Покрокове приготування
- Подрібніть інгредієнти любим доступним способом і пересипте в джин-кошик.
- У перегінний куб залийте алкоголь.
- Перегонку слід почати з невеликої температури. Це посприяє повільного і рівномірному нагріванню спецій.
- Слідкуйте, щоб флегма не переливалася назад в куб. Щоб цьому запобігти, час від часу зливайте вміст джин-кошика в окремий резервуар.
- Зберіть перші 20-50 мл дистиляту. Він дуже гіркий, оскільки містить високу концентрацію ефірних масел ялівцевих ягід.
- Основна частина збирається до 50% зниження градуса в струмені.
- Позбавтеся від хвостів.
- Розбавте джин до 42-45 градусів.
- Залиште на відпочинок на тиждень.