Набір спецій для настоянки Апероль
Популярний гіркий бітер Апероль тепер легко можна приготувати у себе вдома. Настоювання займе приблизно 21 день. А в результаті ви отримаєте 2 літри смачного алкоголю домашнього приготування з приємним благородним смаком і вишуканим ароматом. В ньому переважають цитрусові нотки з цікавим гіркуватим поєднанням, який надають спеціальні трави. Смаковий профіль зривний і одночасно збалансований. Переливи солодкуватості і гіркоти, травяних і фруктових акцентів надовго залишають незабутній післясмак.
Ви будете задоволені результатом! І здивуєте тих, хто скуштує приготовлений вами бітер.
В склад входять лише натуральні інгредієнти: імбир, ревінь, хінна кора, оливник рожевий, звіробій, тирличу жовтий, ірис, апельсина цедра, апельсин сушений, вишня сушена, мандарина цедра. Загальна вага 164 г.
Історія: Цей напій був винайдений більше 100 років назад в Італії. Швидко завоював популярність завдяки оригінальному смаку та яскравому помаранчевому відтінку. Цього назва походить від слова apero, що перекладається як аперитив. Він здатний покращувати апетит та смакові рецептори. Оригінальний напій має 11% міцності. В 2012 році Aperol був визнаний як найкращий аперитив і нагороджений золотою медаллю. Його традиційно вживають на аперитив перед обідом та вечерею.
Рецепт приготування Аперолю
Набір розрахований на готування 2 літрів високоградусного алкоголю. Підготуй:
- набір для настоянки Апероль – 1 уп
- самогон, горілка або розведений 40% спирт – 750 мл
- цукор – 300-500 г
- вода – 1500 мл
Покрокова інструкція
- Спеції помістити у відповідну за літражем ємність і залити алкоголем. Залишити настоюватись 2 тижні. Настоювати у темному приміщенні.
- Профільтруйте.
- Приготувати сироп: цукор розчиніть у теплій воді. Для кращого розчинення воду можна підігріти, але не кип'ятити. Зачекати до повного охолодження.
- Сироп вилити у настій і перемішати.
- Настоювати 3-7 днів.
- Профільтрувати.
Подавати охолодженим. Для кращого охолодження можна додавати кубики льоду або спеціальні кам'яні кубики. Також добре поєднується з содовою водою. Ідеально підійде під легкі закуски, морепродукти, салати.
Домашню настоянку Апероль можна використовувати як інгредієнт для приготування різних коктейлів.