Набір спецій для настоянки на кизилі
Спілкуючись з барменом одного з відомих ресторанів Одеси, ми дізнались, що серед алкогольних напоїв клієнти часто замовляють Кизилову настоянку. Пропонуємо вам приготувати її своїми руками в домашніх умовах і насолоджуватись неординарним плодово-ягідним смаком міцного алкоголю. Для цього вам знадобиться готовий набір спецій для Кизилової горілки.
У склад входять лише натуральні складники: сушені ягоди кизилу, яблуко, корінь дягелю, ягоди ялівцю.
Такий багатий склад дозволяє створити освіжаючий плодовий настій з приємною кислинкою і легкою терпкістю.
Окрім приємного на смак напою, ви отримаєте лікувальний настій, яким лікувались ще наші прадіди. Раніше настоянки на кизилі застосовували як протизапальний, жаропонижаючий засіб при гострих простудах. Також він гарно себе зарекомендував для лікування набряків, при запаленні вен. Мікроелементи, які містять ягоди кизилу, сприяють циркуляції крові, тому настій також рекомендовано для людей з проблемним тиском і судинами. Головне памятати про норму вживання напою.
Як приготувати Кизилову настоянку
Для приготування Кизилової горілки підготуйте:
- набір спецій – 1 уп
- самогон/горілка/розведений спирт 40-45% – 3 л
- цукор або мед – 30-50 г
Покрокова інструкція
Набір розрахований на 3 літри алкогольного настою.
- Спеції залийте алкоголем і перемішайте.
- Залиште настоюватись в темному приміщенні на 10-14 діб.
- Струшуйте 1 раз на день для рівномірного розподілу виділених соків в спирті. Від тривалості настоювання буде залежати смако-ароматичний профіль: чим довше триває настоювання, тим більш насиченим буде напій.
- Відфільтруйте.
- За бажанням можете добавити мед або цукор
- Залиште на дозрівання в темному місці на тиждень.
Смачного! Подавати на стіл охолодженою.