Набір спецій для горілки на смородині
Якою б смачною не була смородина, її багато не з'їси. Зате смородиновий горілку можна пити річками. Тільки б вона була. Але, магазинний продукт коштує чимало. Тому або обмежуйте себе в цьому задоволення, або робіть горілку на смородині самостійно.
Для цього існує готовий набір, в який входить ягоди і листя смородини, корінь дягелю, кориця і корінь ірису. Упаковка важить всього 140 г, але цього достатньо, щоб приготувати благородне спиртне з приємним фруктовим смаком і ароматом на велику компанію. Це, звичайно, не оригінальна Фінляндія, але щось максимально наближене за смаком обов'язково у вас вийде. Пробуйте
Як зробити смородинову горілку
Набір для самогону на смородині розрахований на приготування 3 літрів міцного алкоголю - якщо робити способом настоювання, або 6 літрів - за допомогою джин кошика.
Для першого варіанту, крім трав і спецій, знадобитися:
- Горілка, спирт або самогон 40% - 3,6 л
- Цукор - 1 ст. л.
- Вода - скільки забере
Покроковий рецепт смородинової горілки методом настоювання
Горілка на смородині робиться в два етапи:
Приготування настойки:
- Складові набору висипати в банку відповідного розміру і залити алкоголем.
- Добре перемішати і поставити настоюватися у тепле темне місце на тиждень.
- Настій відфільтрувати за допомогою марлі або іншими зручними методами.
Далі з настоянки робимо смородинову горілку:
- Дистилят розбавити до міцності 30%.
- Провести перегонку 45-50% в струмені.
- Розбавити водою до міцності 40%.
- Зварити цукровий сироп і додати 1 столову ложку в спиртне.
- Залишити на 2-3 добу на відпочинок.
Рецепт горілки на смородині в джин-кошику
Підготуйте:
- трав'яний збір
- алкоголь 30% - 10 л.
- воду
Трави засипте в джин-кошик. Під час перегонки відберіть перші 100 г голів. Вони не будуть потрібні. Тіло збирати до міцності 50% в струмені. Отриманий дистилят розбавити до 40% після чого залишити на відпочинок на 7 днів.