Трав'яний набір для горілки Гданська татарське зілля (3 л)
Практично всі сучасні алкогольні настоянки, які ми із задоволенням п'ємо під час застілля, раніше вважалися лікарськими настоями від різних недуг. Це стосується і польської горілки Татарське зілля.
Найменування алкоголь отримав через основний інгредієнт - кореня аїру, який у народі більш відомий назвою татарське зілля. Ця рослина багата на мінерали і мікроелементи, тому в настій на ньому вважається цінним для заспокоєння нервової системи, від судом, поганого травлення або апетиту.
Щоб надати настоянці ще більше цінності, поляки створили свій власний рецепт настою. І дали йому назву горілка Гданська татарське зілля.
Таке задоволення коштує не мало, але спробувати його обов'язково потрібно кожному, хто розбирається в алкоголі.
Зробити польську горілку на аїрі можна в домашніх умовах. Саме для цього і створений набір для горілки татарське зілля. Крім коріння аїру в нього входить ще 9 трав і спецій: оман, німецький ірис, імбир, кардамон, цедра апельсина, цедра лимона, дягель корінь, кмин, троянда бутони.
Такий багатий склад дозволяє створити смачну настоянку з помірно яскравим трав'яним ароматом. Вона легко п'ється і діє як бальзам на душу.
Як приготувати горілку на коріні аїру
Для приготування 3 л дистиляту вам знадобитися:
- Збір трав і приправ - 1 шт.
- Алкоголь 40% - 3,6 л
- Цукор 1 ст. л.
- Вода - скільки забере
Покроковий рецепт
- Складові набору залити спиртним.
- Поставити в темне тепле місце на 10 діб.
- Відфільтрувати за допомогою ватного диска, марлі або іншим зручним способом.
- Розбавити до міцності 30%.
- Перегнати настій до 40-45% в струмені.
- Розбавити водою до міцності 40%.
- Зварити цукровий сироп і додати 1 ч. л. в отриманий дистилят.
- Залишити на відпочинок на 2-3 дня.
З упаковки трав і спецій вийде приблизно 3 літри смачного ароматного алкоголю. Горілку пити охолодженою. Для цього перед вживанням досить поставити на 1-1,5 годин в холодильник.