Набір трав і спецій для горілки Гданська Святого Духа
Як тільки не назвуть товар, тільки щоб привернути увагу. Так думає практично кожен, хто вперше бачить Гданську горілку Святого духа. Але у кожної країни свої примхи, в тому числі і в найменуванні алкогольних напоїв.
Дане спиртне бере початок з старовинного польського міста Гданськ і, крім того, що це міцний алкоголь, його вважають лікарським настоєм на основі багатого трав'яного складу. У набір для виготовлення горілки входить 12 трав і спецій: дягель, перець духмяний, ялівець, лаванда, шавлія, фенхель, м'ята, аніс, кориця, гвоздика, цедра лимона і кмин.
Основний інгредієнт – дягель лікарський. У давнину його вважали священним і називали коренем святого духа. Люди вірили, що рослина зближує серця близьких людей, які носять його на собі. У медицині воно цінувалося через властивості покращувати апетит та травлення. Також використовувалося при бронхіті та для загального поліпшення стану організму.
Як приготувати польську горілку Святого духа
Набір розрахований для приготування 3 л спиртного. Крім трав і спецій вам знадобитися:
- алкоголь міцністю 40% - 3,6 л
- вода
- цукор - 1 ст. л.
Інструкція з приготування
Метод настоювання:
- Складові набору для настойки Святого духа залити самогоном.
- Перемішати і поставити в темне тепле місце на 10 днів.
- Відфільтрувати за допомогою ватних фільтрів або марлі.
- Настій розбавити до міцності 30%.
- Перегнати до 45-50% в струмені.
- Отриманий напій розбавити водою до міцності 40%.
- Додати ложку цукрового сиропу. Він пом'якшить дистилят.
- Залишити на відпочинок на 2-3 доби.
Горілку пити охолодженою. Для цього перед вживанням досить поставити її в холодильник на 1,5-2 години.
Другий спосіб – за допомогою джин-кошика:
- Зберіть перші 100 гр голів.
- Тіло збирати до 50% у струмені.
- Розбавити до 40%.
- Залишити на відпочинок на 5-7 днів.
Вийде близько 6 л алкоголю.