Набір спецій для настоянки Гданська м'ятна, 149 г
М'ятна горілка, напевно, є однією з найбільш популярних алкогольних напоїв. Вона має незвичайний освіжаючий смак і підбадьорливий запах, дуже легко п'ється і під неї можна підібрати величезний список закусок. А якщо робити її вдома - то вона ще бюджетна і проста в готуванні.
Пропонуємо спробувати приготувати не просто спиртне на м'яті та самогоні, а гданську м'ятну горілку. Для цього ми вже приготували готовий набір з усіма необхідними інгредієнтами: м'ята, хрін, гвоздика, кориця, полин, цедра лимона, цедра апельсина.
Даний набір трав і спецій (149 г) розрахований на виробництво 3 літрів міцного ароматного алкоголю.
Приготування польської горілки на м'яті
Вам буде потрібно:
- Збір приправ гданська на м'яті - 1 шт.
- Алкоголь 40% - 3,6 л
- Цукор - 1 ст. л.
- Вода - скільки забере
Покроковий рецепт
- Складові набору залити спиртним.
- Залишити в тепле темне місце на 10 днів.
- Відфільтрувати настій за допомогою марлі або іншим зручним способом.
- Розбавити до міцності 30%.
- Перегнати настойку до міцності 45-50% в струмені.
- Розбавити водою до 40%.
- Зварити цукровий сироп і додати 1 столову ложку в готовий продукт.
- Поставити на відпочинок на 2-3 доби.
Вживати охолодженим. Холодний напій додає відчуття морозної свіжості аж до мурашок і п'ється на одному диханні.