Набір для настоянки рому
Пропонуємо прикрасити різдвяний стіл смачною домашньою настоянкою – ром Різдвяний. Це ароматний напій з насиченим фруктовим смаком і зігріваючим ароматом.
У склад входить чорнослив, курага, яблуко сушене, родзинки, цикорій, імбир, кардамон зелений, тріска дубова обсмажена, ванілін, гвоздика.
Інструкція приготування
Набір для рому Різдвяного розрахований на 3 л настоянки. Окрім спецій вам знадобиться:
- самогон/горілка/розведений спирт 40% – 2,4 л
- мед – 50 г
- вода - 750 мл
Покроковий рецепт
- Спеції залийте алкоголем і перемішайте.
- Залиште настоюватись в темному теплому приміщенні на 7 днів. Найоптимальніше – біля батареї. Це забезпечить швидку екстракцію. настоювати можна довше. Все залежить від смакових потреб.
- Періодично струшуйте для рівномірного розподілення виділених соків та мікроелементів у спирту.
- Профільтруйте.
- З меду і води приготуйте сироп: Воду 450 г поставте на плиту, добавте мед і розмішайте до повного розчинення. до кипіння доводити нема потреби. Охолодити до кімнатної температури. Добавте у настій.
- В каструлю, в якій варився сироп налийте залишок води (300 мл), вимийте нею залишки сиропу і додайте до напою.
Смачного!