Набір для настоянки Калинівка
Популярна калинова настоянка тепер удосконалена за смаком. Окрім сушених ягід калини у склад входить цедра лимона, малина та бодян. Всі складники підібрані в ідеальній пропорції, щоб забезпечити настою приємну кислинку, ніжний аромат і легкий гіркуватий післясмак.
Поєднання калини з алкоголем – це дійсно шедевр! Недаремно Калинівку настоювали ще наші пра-пра предки. І вживали її в якості ліків від виразки і гастриту, проблем з травленням і згортанням крові, гіпертонії, низьким імунітетом, простудними захворюваннями, безсонням.
Приготування Калинової настоянки на самогоні
Упаковка розрахована на приготування 3 літрів алкоголю. Окрім трав і спецій підготуйте:
- самогон, горілку або розведений спирт 40-45% – 3 л
- цукор або мед 30-50 г
Покроковий рецепт настоянки на калині
- Вміст набору висипте в відповідну за розміром ємкість і залийте алкоголем.
- Ретельно перемішайте.
- Залиште настоюватись в затемненому приміщенні на 2 тижня. За можливості раз в день струшуйте. Це забезпечить краще виділення і розподілення соку у спирті. Настоювати можна довше. Чим триваліший процес настоювання, тим насиченішим буде смак. Періодично знімайте пробу, щоб визначити свій смаковий ідеал.
- Відфільтруйте.
- За бажанням можна добавити цукор або мед. Після – залиште на дозрівання на 7 днів. Зберігати в темному прохолодному місці.