Єврейська горілка на ізюмі
Пейсаховка - це єврейський алкогольний напій. Його назва походить від свята Пейсах (аналог православної Паски). Особливість цієї горілки в тому, що для її приготування використовується кошерний ізюм, а бродіння відбувається завдяки мікроорганізмам, що знаходяться в родзинках. Тобто без дріжджів.
Готовий напій має ідеальну прозорість, м'який тонкий смак, в той час як міцність досягає близько 40 С. Дуже легко і приємно петься.
Навіть якщо ти не єврей, обов'язково спробуй цей напій.
Оскільки традиційний рецепт може здатися дещо складним, використовуйте більш простий спосіб - настоянку з готового набору спецій. У нього входить родзинки, тростинний цукор, апельсинова цедра, кориця, коріандр, мелений мускатний горіх, ванілін. І все це у великій крафтовый упаковці (приблизно 25х15 см) з зіп-замком, який максимально зберігає аромат приправ і забезпечуэ зручність у використанні.
Що потрібно для приготування пейсаховкі в домашніх умовах
Вам знадобитися:
- набір спецій. У нього входить родзинки, тростинний цукор, апельсина цедра, кориця, коріандр, мускатний горіх (мелений), ванілін
- алкоголь 40 С - 3 літри
1 упаковка розрахована на виготовлення 3 л єврейського алкоголю.
Покроковий рецепт пейсаховки
- Інгредієнти залийте алкоголем. Можна використовувати самогон, горілку чи розведений спирт.
- Перемішайте і поставте в темне місце на 14 діб.
- Раз в день струшуйте.
- Процідіть.
- Залиште на відпочинок на тиждень.
Настоянку на горіхах і родзинках вживають в чистому вигляді зі звичайних горілчаних чарок. Оскільки це єврейський напій, то в якості закуски найкраще підійде кошерна їжа: маца, цимес, форшмак.