Фермент альфа-амілаза
Грибковий фермент Альфа-амілаза призначений для експлуатації в приготуванні зернових дистилятів. Упаковка 5 грамів розрахована для домашнього невеликого виробництва - на 5 кг зерна. Завдання a-Amylase полягає в розщепленні α-1,4-зв'язків желатинізованого крохмалю і переробленні на більше прості елементи (на мальтодекстрини, олігосахариди та мальтозу).
Характеризується стійкістю і високою продуктивністю при перепаді температур, в тому числі низьких, що позитивно відображається при виготовленні дистилятів.
Рекомендації застосування
ДОЗУВАННЯ: 5 г на 5 кг зерна
ТЕМПЕРАТУРА АКТИВНОСТІ: 30-60°С.
ТЕРМІН ПРИДАТНОСТІ: 1 рік з моменту виготовлення (вказано на упаковці).
Покрокова інструкція
- Підігрійте воду до 85-95 °C.
- Висипте подрібнений солод в пропорції 1 кг на 3,5-4 л рідини. Добре перемішайте.
- Підігрівайте суміш до температури 95°C протягом години. Постійно перемішуйте.
- Залиште на охолодження до t 55-60 °C. Після чого добавте фермент і перемішайте.
- Охолодіть затор до 30°C. Висипте дріжджі.
- Залиште на ферментацію на 2-7 діб згідно інструкції на дріжджовій культурі.