Дріжджі Первак
Дріжджі Первак довгий час знаходились в тіні і застосовувались обмеженою кількістю винокурів. Причиною цього, скоріш за все, є радянські установи щодо недовіри до вітчизняного виробника. Проте останні роки ця дріжджова культура набуває широкого розголосу. В Україні б'є рекорди по продажах, конкуруючи з відомими іноземними виробниками спиртових дріжджів.
Дріжджі Первак є спеціальним спиртовим штамом для виробництва самогону. Серед основних характеристик виділяють швидкий ферментаційний процес, здатність покращувати ароматичні і смакові якості алкоголю, забезпечувати високий вихід спиртного.
Вплив на смак та аромат дріжджів Первак
Розробники прекрасно постарались над виробництвом штаму. Їм вдалось створити продукт, який гідно можна назвати одним з найкращих для виробництва якісного смачного самогону. Сухі дріжджі Первак характеризуються такими якостями:
- максимально нейтралізують небажані домішки.
- зберігають натуральний смак і аромат сировини.
- сприяють покращенню смако-ароматичного профілю. Роблять його чистим з вираженими нотками сировини, з якої виготовлений самогон (зерно, фрукти, ягоди).
В основному їх застосовують для цукрової браги. Але склад продукту у який входять чисті дріжджі, підживка, мікроелементи та вітаміни, що дозволяє експериментувати з фруктовими та зерновими брагами.
Процес бродіння дріжджів Первак
Довгий час виробник випускав єдиний варіант фасування львівських дріжджів Первак: велика упаковка у якій було 2 пакетика: 1 - сухі дріжджі, 2 - підживлюючі компоненти. Розраховані на 40-50 л браги. Розрахунок 80-100 г на 20-25 л браги залежно від сировини. В упаковці 175 г.
Зазначимо, що європейські дріжджі стандартно розраховані на 25 літрів.
У 2024 році виробник випустив сухі дріжджі Первак в упаковці, розрахованій на 25 літрів. А в 2025 році розробив новий штам – фруктові турбо дріжджі. Їх можна застосовувати для фруктів, ягід та варення.
Якщо говорити про бродіння, то усі штами характеризуються швидким процесом. За швидкістю вони перевершують навіть багато популярних європейських штамів. Проте їхня перевага не настільки в швидкості, як в якості бродіння і результаті кінцевого продукту. Переважно бродіння триває 3-4 доби. Іноді може тривати до 7 днів - залежно від температури та складу сусла.
Оптимальною температурою для ферментації є 24-28°C. Однак цілком допустимою є 20-30°C. Вона безпечна для штаму і сприяє швидкій якісній ферментації і є благополучною для вироблення для якісного смаку. Відхилення від температурних рекомендацій можуть спричинити сповільнення бродіння (у випадку нижче 19°C) або руйнування дріжджової культури , що призводить до виділення продуктів розпаду (у разу підвищення вище 31°C).
У разі дотримання інструкції, вони показують ефективність при високих концентраціях спирту, залишаються активними навіть при показниках 12-16% спирту.
Чому варто купити дріжджі Первак
Вище ми вже перерахували деякі головні особливості. Зараз пропонуємо ознайомитись з другими не менш важливими характеристиками:
- Скорочують час дозрівання самогону до 4 днів.
- Сприяють високому виходу спирту до 18%.
- Покращують органолептичні якості спиртного.
- Смак і запах готового самогону чистий, приємний.
- Під час бродіння піна відсутня.
- Нейтралізують сивушні масла.
- Прості в експлуатації.
- Стійкі до температури і концентрації цукру.
- Тривалий термін придатності (2 роки з дати виготовлення).
- Не вибагливі до умов зберігання.
Штам рекомендується для промислового і домашнього застосування при виробництві якісних дистилятів. В інтернет-магазині Пивна хата UA дріжджі Первак доступні у двох екземплярах: на 50 л і на 25 л. У нас завжди свіжий продукт! Замовити можна на сайті або за телефоном +38 097 554 89 98
Доставляємо Укрпоштою і Новою поштою в усі населені пункти України.
У разі виникнення запитань, звертайтесь. Раді будемо допомогти.
