Солод червоний житній ферментований
Як би це дивно не звучало, але житній солод знайшов застосування в пивоварінні всього кілька десятків років тому. Причина проста: ця культура в харчовій промисловості цінніша, ніж ячмінь. Тому, в той час як жито йшло на хлібобулочні вироби або на квас, пиво варили з ячмінного солоду. Але за якістю вони практично рівні. Єдине, що сухий житній ферментований солод не вийде використовувати в якості базового.
Як виробляють пивний червоний солод з жита
Солод з жита часто називають червоним. Але це стосується тільки ферментованого зерна. Спочатку його сушать, після чого він проходить чотириденне пророщування і піддається витримці при високих температурах (55-68 ° С) без доступу кисню. Цей процес називається ферментацією.
І нарешті він проходить повторну високоградусну сушку, під час якої в зерні в 5 разів збільшується кількість зброджуваних цукрів і амінного азоту, а також активно утворюються меланоїдини. Саме вони надають солоду червоний відтінок і оригінальний неповторний смако-ароматичний профіль. Заради цього і виробляэться даний вид сировини.
Але слід враховувати, що після ферментації зерно істотно втрачає активність ферментів, і їх дія стає нижче ніж в звичайній борошні. Тому його використовують як добавку, яка здатна значно поліпшити смак і аромат пивних напоїв, і додати своєрідний колір.
Але надмірно старатися з дозуванням не варто, оскільки можуть виникнути проблеми з оцукрюванням і щільністю. Тобто найкраще його використовувати в якості спеціальної сировини з максимальним засипом до 50%. Або ж для приготування квасу. Також його використовують в самогоноваріння для придання самогону більш вираженого запаху і смаку.
Коротко про користь солоду житнього ферментованого
Зерно з жита багате мікроелементами і вітамінами В1, В2, В5, А, Е і багатьма іншими. Також містить дуже багато хімічних речовин: фосфор, марганець, кальцій, селен, магній. Завдяки такому багатому складу, має позитивний вплив на:
- обмін білка;
- стимуляцію травлення;
- виведення токсинів і шлаків.
Загалом, воно добре впливає на більшість процесів організму.
Купити солод житній червоний в Україні: опт і роздріб
У каталозі інтернет-магазину Пивна хата ЮА представлені найпопулярніші види червоного житнього солоду. В основному всі вони німецького виробництва - Warminster Maltings і Bestmailz. Ціна на солод житній ферментований залежить від виробника і особливі властивості. Ознайомлюйтесь і вибирайте потрібний вам товар.
Купити можна від 1 кг. Також працюємо з оптовими клієнтами. Чекаємо ваші замовлення.