Фруктоза
Фруктоза – це харчова добавка в вигляді білого порошку з вираженим солодким смаком. Це на 100% натуральний цукор. Його використовують в різних сферах харчування в основному як підсолоджувач та з другими цілями:
- в кондитерстві: для виготовлення морозива, зефіру, шоколаду, дієтичного харчування.
- в пивоварінні: найпоширеніша експлуатація – для карбонізації пива. Вона забезпечує приємний присмак в якому повністю відсутні бражні акценти.
- в самогоноварінні: застосовується для пом'якшення фруктового самогону з яблук, груші, персиків та других фруктів чи ягід. В порівнянні зі звичайним цукром фруктоза значно ефективніше пом'якшує спиртне. Також підвищує градус алкоголю, якщо додати в сусло на первинне бродіння.
Рекомендації з дозування фруктози
- для пива: 7-9 г на 1 л сусла.
- для самогону: 1/2 або 1/3 ст. ложки на 1 л самогону 40%.