Пивні дріжджі Nottingham Ale (сухі), 11 гр
Шукати ідеальні пивні дріжджі верхового бродіння немає сенсу. Практично всі вони добре справляються зі своїми обов'язками. Але якщо ви шукайте професійний штам, тоді варто купити дріжджі Nottingham Ale. Це культура канадського виробника Lallemand. Вона вважається універсальним штамом і наділена безліччю цінних якостей:
- висока флокуляция;
- майже повна аттенуація;
- сприяє швидкому освітленню солоду;
- хороша седиментация;
- показує відмінну спиртостійкість;
- надає низьку щільність.
Особлива цінність Ноттінгемських дріжджів в здатності наділити пиво солодким фруктовим і естерним запахом. При цьому смак пива залишається незмінним, хіба що більш широко розкривається натуральний післясмак солоду і хмелю.
Особливості канадських дріжджів Ноттінгем
ЗАСТОСУВАННЯ. Хоча Lallemand Nottingham Ale вважаються універсальним штамом, але найкраще зарекомендували себе у виробництві елю і лагера. З їх допомогою можна приготувати Золотий, М'який, Бурштиновий, Червоний пивний напій, Пільснер, Шварцбір і багато інших стилів.
ТЕМПЕРАТУРА. 15-22 ° С. Зберігає активність навіть при більш низьких температурах.
ДОЗУВАННЯ. 0,5-1 г на літр сусла.
ІНСТРУКЦІЯ. Сухі дріжджові грибки розсипте по поверхні сусла або води з розрахунком 1:10. Рідини повинна бути t 30-35 градусів. Залиште на півгодини. У наступні 30 хвилин добре помішуйте. Виміряйте температуру сусла. Якщо вона не вище 20 °С, переносьте його в бродильно ємність.
ЗБЕРІГАННЯ. Тримати в сухому прохолодному місці при t не вище 10 °С. Після розкриття упаковки бажано використати в найкоротший час (до 7 діб).