Дріжджі верхнього бродіння Danstar Windsor
Сухі дріжджі Danstar Windsor – універсальний штам для виготовлення аутентичного англійського пива. Цей сорт розробили у Великобританії і його можна застосовувати для варіння широкого спектру елів. Danstar Windsor найкраще пасуватимуть для напівтемних та темних сортів – від IPA до Портера.
Дріжджі Danstar Windsor мають нерізкий ефірний аромат, а легкі квіткові нотки допоможуть створити першокласний пейн ель, при цьому не заглушивши природний смак солоду та хмелю. Цей штам забезпечує швидкий та інтенсивний процес бродіння.
Особливості спиртових дріжджів Данстер Віндсор
- швидкий початок бродіння, яке може завершитись за три дні за правильної температури;
- помірна атенуація забезпечить досить високу щільність;
- верхове бродіння;
- відсутність осаду (незначний осад може виникнути при охолодженні сусла).
ТЕМПЕРАТУРА БРОДІННЯ: 17°-21° С.
ДОЗУВАННЯ: 1 г на 1 л сусла.
СКЛАД: сухі пивні дріжджі, емульгатор Е 491.
Інструкція щодо використання
Дріжджі Danstar Windsor висипте на поверхню стерильної (кип’яченої) води температурою +30°...+35°С. Об’єм води повинен бути вдесятеро більшим за об’єм дріжджів. Не перемішуйте, накрийте і залиште на 15 хвилин. Відтак дріжджі потрібно ретельно перемішати і залишити ще на чверть години.
Далі додайте холодну стерильну воду аби зрівняти температуру дріжджів та сусла. Важливо: якщо різниця температури перевищить 10°, дріжджі втратять свої властивості. До сусла їх додавайте поступово, рівномірно покриваючи всю поверхню, інакше можуть утворитися грудочки. Залиште на пів години, а потім перемішайте.
ЗБЕРІГАННЯ: контакт з повітрям призведе до втрати властивостей дріжджів, тому краще зберігати їх в оригінальному заводському пакуванні в прохолодному приміщенні із температурою до 4 °С.